PROBLEMI ZA REDSE

Klopova izjava zabrinula navijače Liverpula: Važan igrač van stroja više od mjesec dana

Pitanje je da li će sjajni defanzivac biti spreman za okršaj s Realom u osmini finala Lige prvaka

Klop: Ostao bez važnog igrača. Twitter

E. Ć.

7.1.2023

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp), u najavi utakmice treće runde FA kupa koju Redsi igraju protiv Vulvsa, rekao je kako neće moći računati na Virdžila Van Dajka (Virgil Van Dijk) u predstojećim utakmicama.

Van Dajk je povrijedio zadnju ložu zbog čega je i napustio utakmicu protiv Brentforda na poluvremenu, a naknadni pregledi su utvrdili rad se radi o povredi ozbiljne prirode.

– Veliko iznenađenje za nas. Jasno, dobio je jak udarac, iako nije mnogo osjećao. Izveo sam ga, nisam želio da rizikujem iako nije bilo jasno o čemu se radi, možda je i mogao da pokuša da igra. 

Na kraju je dijagnoza bila prilično okrutna, u pitanju su sedmice, više od mjesec dana. Nadam se da će proći brzo, ali vidjet ćemo. Trenutno nije na raspolaganju i to je to – rekao je Klop.

Van Dajk će, osim meča sa Vulvsima, propustiti i duele protiv Brajtona i Čelzija, a vjerovatno i okršaje s Evertonom i Njukastlom. U Liverpulu se nadaju da će biti spreman za duel protiv Reala u osmini finala Lige prvaka koji se igra 21. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.