ENGLESKA

Problemi za Čelzi: Feliks zbog crvenog kartona neće igrati mjesec dana

Portugalac će skupo koštati londonski klub

Feliks: Isključen na debiju. TWITTER

A. V.

13.1.2023

Žoao Feliks (Joao Felix, 23) skupo će koštati Čelzi, s obzirom da mladi Portugalac koji je stigao na posudbu iz Atletiko Madrida neće igrati skoro mjesec dana za tim iz Londona.

Trener "Plavaca" Grem Poter (Graham Potter) odmah mu je dao priliku na meču Premijer lige protiv Fulama i Portugalac je igrao sjajno. 

Međutim, u 58. minuti je zbog grubog starta dobio direktan crveni karton. Prema pravilima Premijer lige to je automatska suspenzija na tri utakmice.

Čelzi je posudio Feliksa do kraja sezone uz odštetu od 11 miliona eura i preuzeo je njegovu plaću od 250.000 eura sedmično.

Portugalac će zbog crvenog kartona propustiti utakmice protiv Kristal Palasa, Liverpula i Fulama, dakle svojom krivicom pauzirat će mjesec dana.

To praktično znači da će propustiti petinu posudbe u Čelziju i njegov privremeni klub će u tom periodu na ime odštete i plaće potrošiti 3,5 miliona eura.

Čelzi je poslije isključenja Žoao Feliksa izgubio 2:1 od Fulama i na polovini sezone nalazi se tek na desetom mjestu premijerligaške tabele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.