LA LIGA

Barcelona došla do 14 pobjede, Getafe preslušan

Minimalnom pobjedom 1:0, pogotkom Pedrija u 35. minuti momčad Xavija Hernandeza ostala je neporažena

Detalj iz utakmice. AP

E. T.

22.1.2023

Barcelona je u 17. kolu fdošla do 14. ligaške pobjede i to protiv žilavog Getafea. 

Minimalnom pobjedom 1:0, pogotkom Pedrija u 35. minuti momčad Xavija Hernandeza ostala je neporažena na svome terenu u susretima španjolskog prvenstva.

Potpunu inicijativu imali su domaći, iako, nisu lako dolazili do ozbiljnijih šansi protiv tvrdog protivnika. Blok Getafea krenuo je rano, već nakon 15-ak minuta moglo se stalno primijetiti barem sedam igrača iza lopte u posjedu protivnika, gdje god ona bila.

Osim poništenog pogotka gostiju iz očiglednog zaleđa, do 35. minute i Pedrijeva petog gola u sezoni, navijači su mogli pratiti samo zbivanja u trećini travnjaka Getafea, koji se disciplinirano branio.

Odlično je Raphinha ubacio u kazneni prostor gostiju, na vrh peterca vratara Davida Sorije. Iz drugog plana ulazi Pedri i klizećim startom dolazi prvi do lopte za vodstvo Katalonaca u 35. minuti. Do odmora obje momčadi su spustile tempo i osim manje šanse Borje Mayorala u 41. minuti, koju mu je obranio Marc-Andre ter Stegen, uzbuđenja nije bilo.

Drugo poluvrijeme nastavilo se kao i prvo. Inicijativa Barcelone, ali bez kazne za Getafe. Dojam je kao da su gosti bili zadovoljni i s minimalnim porazom. Više šansi imali su igrači Xavija, ali uvijek se nekako gosti pronalazili način kako bi se ispriječili od primanja novog pogotka.

Najveću priliku imamo je Franck Kessie pred sami kraj susreta, u 85. minuti. Primio je točno dodavanje i izašao u situaciju jedan na jedan sa vratarom Getafea. Pucao je jako, ali po sredini gola i nije uspio još jednom razveseliti navijače na Camp Nou.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.