ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

Čelzi će na pojačanja potrošiti preko 600 miliona eura

Čelzi rezultatski posrće, ali je i dalje aktivan na tržištu, gdje pokušava privoliti Benfiku da proda Enca Fernandesa (22)

Enco Fernandez. Twitter

G. Š.

30.1.2023

Čelzi rezultatski posrće, ali je i dalje aktivan na tržištu, gdje pokušava privoliti Benfiku da proda Enca Fernandesa (22).

Odšteta 120 miliona eura

Prvih nekoliko ponuda Plavaca je odbijeno, a dan prije kraja prijelaznog roka Englezi su riješili da se vrate po prvaka svijeta i na licu mjesta isposluju transfer koji bi bio zaveden kao najvredniji od postanka kluba sa Stamford bridža. Kad je uvidio da ne može da dobije Enca tek tako, Čelzi je poslao delegaciju u glavni grad Portugala, a od svite direktora i advokata očekuje se da ubijedi predsjednika "Orlova" Ruija Koštu da popusti Argentinca.

Prema najnovijim informacijama, Čelzi je spreman da plati koliko Benfika traži - 120.000.000 eura. To je klauzula koju su na Lužu postavili kad su Fernandesa proljetos dovodili iz Rivera. Ostaje samo nejasno koji će model Britanci primijeniti ovog puta, jer ono što su uradili u minulom pokušaju zgrozilo je čelnike sa Luža. Tad su Plavci prebacili traženi iznos, ponudili 127.000.000 eura, međutim, u tri rate, ali je Benfika istrajna i insistira na tome da cjelokupan iznos odmah legne na njen račun.

Osmo pojačanje

Ukoliko Enco Fernandes završi u Londonu bit će to čak osmo pojačanje Čelzija ove zime, čime će klub potrošiti više od 600.000.000 eura na novajlije od početka sezone. Samo u januaru stigli su: Mihajlo Mudrik (Šahtjor), Benoa Badijašil (Monako), Noni Madueke (PSV), Malo Gusto (Lion), Andrej Santos (Vasko), David Datro Fofana (Molde) i Žoao Feliks (Atletiko Madrid).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.