MILENKO BOŠNJAKOVIĆ

Trener Tuzla Citya za "Avaz": Ne zaslužujemo da ispadnemo

Tuzla City je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 21 osvojenim bodom

Bošnjaković: Zadovoljan sa pripremama Tuzla sitija. Twitter

N.Ridžal

31.1.2023

Fudbaleri Tuzla Cityja se trenutno nalaze na priprema u Turskoj, a svoj prvi ispit u Antaliji Tuzlaci su položili, tako što su pobijedili ekipu kazahstanskog Ordabašija sa 4:1.

Kako teku trenutne priprema i kakva vlada atmosfera u redovima Tuzlaka pitali smo šefa stručnog štaba Tuzla Cityja Milenka Bošnjakovića koji je za portal "Avaza" odvojio svoje vrijeme između treninga.

Tuzlaci dobro otvorili pripreme u Turskoj

- Pripreme u Turskoj teku po planu i programu i veliko je zadovoljstvo što nemamo povrijeđenih igrača s obzirom da radimo na plastičnoj travi.

Momci rade odlično i jako su vrijedni, odgovaraju svim zadaćama koje stavim pred njih i vjerujte mi pravo je zadovoljstvo biti sa ovakvim kolektivom.

Uslovi u Turskoj su idealni, kako za trening, tako za igru. Do sada smo odigrali dvije pripremene utakmice sa kazahstanskim Ordabašijem protiv kojeg smo slavili pobjedu od 4:1, kao i današnji meč protiv Metalista iz Ukrajine koji smo riješili u našu korist, tako što smo slavili pobjedu s 1:0 – rekao je Bošnjaković na početku razgovora.

Pitali smo Bošnjakovića kako je zadovoljan pojačanjima, s obzirom da je novo ime u zadnjoj liniji Tuzlaka Dino Ćorić, kao i moguće riješenje u napadu u vidu Hadžića.

- Hadžić je imao određenih problema sa povredom, kao i jednu pauzu u Zrinjskom, ali me fascinira njegova želja za povratkom na teren, kao i želja za treninzma. Vidim da želi, hoće, radi kvalitetno i mnogo ulaže truda, a ja sam siguran da će to sve biti doboro na kraju.

Što se tiče Dine Ćorića, on se sjajno uklopio od prvog dana i nismo imali nikakvih problema – rekao je trener Tuzlaka.

Igrači Tuzla sitija pred početak priprema u Antaliji. A.Bešić

Zadovoljan pojačanjima

Pitali smo šefa struke Tuzla Cityja da li možda škripi na nekoj od pozicija i hoće li biti još pojačanja u narednom periodu.

- Ja se ne opterećujem sa pozicijama koje možda "škripe“. Ja sam takav trener da radim sa onim što imam na raspologanju.

Mišljenja sam da nama više neće biti potrebno pojačanja. Ovo su momci sa kojima radim, provodim vrijeme, gdje marljivo radimo i treniramo.

Ako bi neko još nekim slučajem potpisao za nas, uvijek je dobrodošao. Ne vršim pritisak na upravu oni rade svoj dio posla, a ja radim svoj – kazao je Bošnjaković.

Tuzla City je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 21. osvojenim bodom. Očekuje ga borba za opstanak, iako je uoči sezone najavljena borba za sami vrh tabele.

Tuzlaci će drugi dio sezone otvoriti domaćim susretom sa mostarskim Veležom, a mi smo upitali Bošnjakovića da nam kaže nešto o nastavku sezone.

Drugi dio sezone

- Po meni se Tuzla City neopravdano nalazi na mjestu na kojem jeste. Moj cilj je da što prije osiguramo opstanak, a to znaci ići prema gornjem dijelu tabele, mi drugog plana nemamo. 

Ja potpuno vjerujem ovim momcima da zajedno možemo ostvariti dobre rezultate u nadolazećoj sezoni.

Za kraj našeg razgovora dotakli smo se i novih hibridnih travnjaka kroz program obnove i rekonstrukcije terena na stadionima Premijer lige BiH.

Mnogo će nam značiti hibridni travnjaci na terenima Premijer lige . Mnogi igrači nisu bili u mogućnosti da pokažu sav svoj talenat i onoliko koliko stvarno mogu. 

Samo se sjetite terena širom Bosne i Hercegovine kada padne kiša i kakvi su uslovi vladali, da je bilo skoro pa nemoguće igrati na takvim terenima.

Mislim da će novi travnjaci podići kvalitet igre na terenu. Mnogi su igrači izbjegavali doći da igraju u BiH, upravo iz ovih razloga, a sada će sve ekipe imati kvalitetne i jednake uslove za igru – zaključio je Bošnjaković na kraju razgovora za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.