NAJAVLJENE ŽALBE

Ziješu zbog nevjerovatne greške propao transfer u PSG

Marokanac "izvisio"

Ziješ: Ništa od odlaska u Pariz. Twitter

A. V.

1.2.2023

Hakim Ziješ (Ziyech, 29) dogovorio je osobne uvjete saradnje s Pari Sen Žermenom, zaputio se u Pariz i čekao da Čelziju pošalje potpisanu dokumentaciju kojom bi mu bilo omogućeno da do kraja sezone postane saigrač Lionela Mesija (Messi), Nejmara (Neymar), Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe... 

Utrka s vremenom

Uslijedile su bizarne scene završnih minuta prijelaznog roka, posao je propao, a najavljene su žalbe.

Klubovi su još uvijek pregovarali kad je Ziješ u Parizu odradio ljekarske pretrage i čekao dokumentaciju kojom bi bila potvrđena posudba iz Čelzija do kraja sezone. Prijelazni rok trajao je u Francuskoj do utorka u ponoć, pregovori su se odužili prije nego što je usuglašen posao, a onda je uslijedila utrka s vremenom.

U toj žurbi, nakon silnih pregovora hoće li PSG kupiti marokanskog reprezentativca, na čemu je Čelzi inzistirao, ili ga tek posuditi do kraja sezone, što je bila želja pariškog kluba, konačno je postignut dogovor o posudbi. Onda je sve propalo zbog nevjerojatnih kikseva kluba sa Stamford Bridža.

Kriva adresa

Francuski novinari saznali su da je Čelzi krivo poslao potpisani dokument, nakon upozorenja iz PSG-a išao ispraviti pogrešku pa još jednom neispravno poslao papire. Uslijedio je treći pokušaj i nova ista pogreška. Završne minute prijelaznog roka su iscurile.

U Parizu su navodno bijesni i spremaju žalbu udruženju francuskih prvoligaša. Upravo na tu adresu, umjesto prema PSG-u, navode francuski mediji, Čelzi je slao potrebnu dokumentaciju. Kad je ona stigla u pariški klub, prijelazni rok bio je već završio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.