NAPOKON REKAO ISTINU

Dani Alveš promijenio iskaz četvrti put i priznao

Proslavljeni brazilski fudbaler Dani Alveš je četvrti put promijenio iskaz u slučaju optužbe za silovanje

Dani Alveš: Četvrti put promijenio iskaz. AP

N. H.

9.2.2023

Dani Alveš (Alves) je optužen od strane djevojke koja je bila sa njim u društvu, da ju je 30. decembra u jednom noćnom klubu zaključao u toalet i seksualno napastvovao.

Brazilac je prvo rekao kako ne poznaje oštećenu, potom da je s njom samo razgovarao, a onda je dao još jednu, konačnu verziju, nakon što je prikazano kako su ga kamere snimile.

Poslije tog saznanja, policiji je rekao kako je djevojka pristala s njim otići u toalet i da je nije natjerao na seksualni odnos i da ga uopće nije ni bilo.

Prema pisanju španski medija, Alveš je sada priznao da je došlo do odnosa sa 23-godišnjom djevojkom koja ga je tužila. Sud ovim priznanjem ima više argumenata protiv optuženog, a on će se naći u još goroj situaciji.

-Priznao je da je seksualni čin konzumiran kroz penetarciju – objavio je Karlos Kuilez, novinar Antene 3 iz Španije, a to je već četvrti put da Dani Alveš mijenja iskaz, što će sigurno imati ulogu za koju se tereti. 

Ovim priznanjem advokati brazilskog igrača moraju promijeniti strategiju i fokusirat će se na to da je čin bio uz odobrenje žrtve.

Ukoliko se utvrdi da je kriv, Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 4 do 12 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.