LIGA PRVAKA

Rade Bogdanović za "Avaz": Ne želim gledati raspalog Nejmara

Volio bih da PSG ispadne, da više ne gledam tu bahatost i razbacivanje

Bogdanović: Novac ne čini sve. Twitter

16.2.2023

Stotine uloženih miliona i brojna pojačanja londonskom Čelziju nisu donijeli rezultat. "Plavci" su pali i na sinoćnjem ispitu u Ligi prvaka, gdje su poraženi u gostima kod kod Borusije Dortmund (1:0) u prvoj utakmici osmine finala.

Sve je to rezultat loše povučenih poteza, smatra Rade Bogdanović (52), nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Verder Bremena.

- Evidentno je da se kod njih promjena vlasništva u klubu i promjena trenera u toku sezone odrazila na kvalitet i način igre koji oni igraju. Ta lopta pretjeranih posjeda bez klasičnog centarfora nije donijela nikakav rezultat i ne vjerujem da će da donese u budućnosti. Mislim da na te milione treba da imaju energičnijeg, jačeg, ozbiljnijeg menadžera – rekao je Bogdanović za "Avaz".

Osvrnuo se Bogdanović i na duel PSG-a i Bajerna, koji su gosti iz Minhena dobili s 0:1. Smatra da tim iz Pariza zbog predstave na Parku prinčeva zaslužuje da ispadne.

- Iako Bajern zbog povreda i malo slabije forme nije uvjerljiv kao prethodnih godina, bio je toliko dominantan u odnosu na PSG da je mene bilo sramota gledati utakmicu. Da vi u prvih 45 minuta kao domaćin nemate šut na gol, a podijelili ste tolike milione i tolike plaće, a po imenu imate vrhunske igrače, plus jednog vanzemaljca Mesija (Messi)... To opet govori da novac ne čini sve. PSG je jako loš. Ja bih volio da ispadnu, da više ne gledam tu bahatost i razbacivanje, da ne gledam onog raspalog Nejmara (Neymar). Više volim jednu pravu ekipu kao što je Bajern, disciplinovanu i profesionalnu, fizičku dominantnu, igrače koji igraju fudbal, a nisu klaunovi na terenu – kazao je Bogdanović.

Kompletan razgovor s Bogdanovićem pročitajte u sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.