TEŽA POVREDA

Katastrofalne vijesti za Nejmara i PSG

Brazilac će po svemu sudeći propustiti revanš s Bajernom

Nejmar: Stradao mu zglob. Twitter

A. V.

19.2.2023

Napadač Pari Sen Žermena Nejmar (Neymar) doživio je povredu u derbiju protiv Lila i kako sada stvari stoje propustit će jednu od ključnih utakmica Parižana u sezoni.

PSG je danas nakon velikog preokreta pobijedio Lil s 4:3, ali prethodno je u 51. minuti ostao bez Nejmara, kojem je stradao zglob. Napustio je Brazilac travnjak u suzama i na nosilima uz ovacije s tribina.

Situacija oko Nejmara nije kristalno jasna, još treba da se odrade pregledi, ali prema riječima trenera francuskog kluba Kristofa Galtijea (Christophe Galtier), Brazilac će propustiti neke jako bitne utakmice i očekuje se da će pauzirati barem tri sedmice zbog uganuća zgloba.

Sada je već jasno da Nejmar neće igrati protiv Marseja na Veledromu naredne sedmice, ali da stvar za Parižane bude gora, bivši napadač Barcelone propustit će i uzvrat osmine finala Lige prvaka s Bajernom na Alijanc Areni 8. marta.

PSG je prvi meč na Parku prinčeva izgubio s 0:1 i morat će se vaditi u Njemačkoj, gdje će mu bez Nejmara svakako biti mnogo teže.

PSG čeka rezultate pregleda koje je prošao Brazilac, a posebice kako bi saznali jesu li ligamenti zahvaćeni. U tom bi slučaju odsustvo Nejmara bilo mnogo duže...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.