FUDBALER TUZLA CITY-JA

Prvi put u karijeri napustio Rusiju i došao da igra u BiH

Novi fudbaler FK Tuzla City je u razgovoru sa ruskim medijima otkrio zašto je došao u BiH

Aleksej Nikitin. FK Tuzla City

N. H.

24.2.2023

Ruski fudbaler Aleksej Nikitin (Aleksey) je prije nekoliko dana predstavljen kao novi igrač FK Tuzla City, a sada je i govorio o odluci da potpiše za bh. klub.

31-godišnji defanzivac je potpisao ugovor s tuzlanskim timom, a nosit će broj 3 i u Tuzli će se zadržati do kraja sezone.

Ovo će biti njegov prvi angažman izvan Rusije.

Ruski nogometaš Aleksey Nikitin je prije sedam dana proglašen novim igračem FK Tuzla City, a sada govorio o odluci da potpiše za bh. klub.

Ovaj 31-godišnji defanzivac je prošle sedmice potpisao ugovor s tuzlanskim timom. Zadužio je dres s brojem 3 i u Tuzli će se zadržati do kraja sezone. Bio je to za njega prvi odlazak izvan Rusije.

Nikitin je došao iz ruskog Himkija.

- Malo sam uzbuđen zbog dolaska u novu državu i novu sredinu. Za mene je sve ovo novo. Klubove sam mijenjao ali nikada nisam mijenjao državu no ne sumnjam da ću se brzo adaptirati. O klubu sam upoznat i jedva čekam da zaigram - kazao je Nikitin.

Nikitin je u intervjuu govorio i kako je došao do Bosne i Hercegovine, gdje je objasnio da mu je jedan od saigrača pomogao.

- Pomogao je bivši suigrač iz Ufe Bojan Jokić. Poznaje balkanski nogomet, ima poznate agente, trenere i direktore. Zamolio sam ih da rade na lokalnom prvenstvu za mene – objasnio je ruski defanzivac.

Aleksej je u razgovoru otkrio kako prije dolaska nije znao za postojanje Tuzle, ali da je bio privučen drevnim gradovima. On kaže i kako je razumio nivo kluba, jer je imao često igrati protiv balkanskih timova.

Objasnio je ruski defanzivac i što je potpisao ugovor na samo 3 mjeseca.

- To je dobro za mene i klub. Moramo se pogledati, shvatiti želim li ostati s njima, žele li me ostaviti. Za tri mjeseca ćemo se upoznati, a onda ćemo sjesti i razgovarati – pojasnio je Nikitin.

Također, ističe da je mogao da kupi nekoliko stanova u Moskvi od novca koji je potrošio na putovanja svijetom, ali da ne žali zbog toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.