BUNDESLIGA - 22. KOLO

Lajpcig slavio u derbiju kola: Bosrusija Dortmund lider

RB Lajpcig je odigrao odlično prvo poluvreme

Borusija izbila na prvo mjesto. Twitter

G. Š.

25.2.2023

U 22. kolu njemačke Bundeslige derbi je odigran u Lajpcigu, gdje je domaćin slavio (2:1) protiv Ajntrahta i tako došao na četvrto mjesto i na samo bod zaostatka u odnosu na Bajern i Union Berlin, koji će igrati u nedjelju.

Verner i  Forsberg

RB Lajpcig je odigrao odlično prvo poluvrijeme. Poveli su domaći već u 6. minuti preko Vernera, a isti igrač je učestvovao i kod drugog gola, u 40. minutu asistirao je Forsbergu.

Odgovor tima iz Frankfurta došao je u nastavku meča. U 61. minutu Ajntraht se golom Sova vratio u meč, ali nije imao snage za izjednačenje.

Borusija Dortmund je trenutno lider na tabeli, poslije minimalnog trijumfa u gostima protiv Hofenhajma – 1:0. U 43. minutu Rojs je odlično proigrao Brandta, koji je savladao Baumana za vrlo važan trijumf u borbi za Salataru. Naš Ermin Bičakčić (32) igrao je od 30. minute za Hofenhajm...

Verder je bio ubjedljiv u Bremenu protiv Bohuma – 3:0. Domaći su dobar dio posla odradili još u prvom poluvremenu, Fulkrug je pogodio u 29, a Šmit u 43. minutu. Trijumf je u 59. potvrdio Dukš.

Važna pobjeda Herte

Volfsburg je bio odličan na gostovanju Kelnu – 2:1. Još u četvrtom minutu gosti su poveli preko Gerharta, a iz jedanaesterca je pobjedu u 68. minutu potvrdio Arnold.

Herta je pobjedom protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak Augzburga pobjegla iz opasne zone. Berlincima su tri boda donijeli Rihter, koji je pogodio u 61. i Lukebakio koji je bio precizan devet minuta kasnije.

Naš Ermedin Demirović (24) odigrao je cijelu utakmicu za  Augzburga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.