GRADSKI DERBI

Simeone: Svaki put kada dođemo na Bernabe VAR je protiv nas

Ispravna odluka sudije. Nemam što više dodati – rekao je Anćeloti

Dijego Simeone. Twitter

G. Š.

26.2.2023

Real i Atletiko Madrid u derbiju 23. kola španskog prvenstva remizirali (1:1) na Santiago Bernabeuu. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a u nastavku meča prvo je Hoze Himenez (Jose Maria Gimenez) doveo goste u vodstvo (78. minuta), a potom je Alvaro Rodriguez izjednačio (85.). Svemu je prethodio crveni karton za tim Dijega Simeona, kojeg je u 64. zaradio Anhel Korea (Angel Correa).

Crveni karton

Nakon jednog ubacivanja sa strane za Atletiko, Korea je, tokom duela s Antonijem Ridigerom (Rudigerom), udario Nijemca laktom u prsa, a ovaj se srušio na travnjak. Sudac je odmah Koreji pokazao crveni karton, a u svoju odluku je bio toliko siguran da je procijenio kako mu nije potrebna pomoć VAR-a.

Po završetku utakmice, iz jednog i drugog tabora dolazile su dijametralno suprotne reakcije. Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) je, s jedne strane, bio uvjeren u ispravnost sudijske procjene, dok je Simeone bio bijesan zbog navedene situacije.

- Ispravna odluka sudije. Nemam što više dodati - komentirao je 63-godišnji Italijan, a Simeonove izjave išle su u drugom smjeru.

Brutalan kontakt

- VAR možete ići na svačiju stranu, nekad nama u korist, nekad drugoj ekipi, ali svaki put kada dođemo na Bernabe VAR je protiv nas, rekao je Simeone i dodao:

- Ridiger ima 194 centimetra, Korea je puno manji od njega i bilo je kontakta, ali da je bio tako brutalan kontakt… Ne vjerujem, pa Ridiger se odmah pridigao.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.