MOSTARSKI ROĐENI

Avdo Kalajdžić za "Avaz“: Idemo po nove pobjede

Treneri kao što je Feja potrebni su bh. fudbalu, istakao je asistent Nedima Jusufbegovića

Avdo Kalajdžić (lijevo). FK Velež

3.3.2023

Mostarski „Rođeni“ su u prve tri proljetne utakmice ostvarili tri pobjede, jednu u prvenstvu (Tuzla City u gostima - 1:0) i dvije u Kupu BiH (Posušje 2:0 i Sloga Doboj u gostima – 3:0). Postigli su osam golova, a nisu primili nijedan, tako da su sigurno hit proljeće.

Borac i Zrinjski

- Što se tiče posljednje dvije utakmice u Modriči i Srebreniku, bile su jako teške – rekao je trener Veleža Avdo Kalajdžić za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Odigrane su po izuzetno teškim terenima i ne znam koliko smo se energetski potrošili za predstojeće domaće derbije sa Borcem i Zrinjskim. U svakom slučaju, moramo čestitati našim igračima na zalaganju i dobroj igri, koliko je igre moglo biti na onakvim terenima. Što se tiče predstojećih utakmica, očekuje nas bolji teren. Ne znam koliko ćemo uspjeti da osvježimo ekipu, ali kad se igra protiv Borca i Zrinjskog, onda prestaje sav umor. Idemo po nove pobjede, pa ćemo vidjeti šta će biti.

Iako „Rođeni“ imaju novog trenera, ali i renoviran tim, već su u top formi.

- Dobro poznajem Feju (šef struke Veleža Nedim Jusufbegović – op.a.), koji je veliki radnik – fajter. Posvećen je svom poslu, znalac, a nekako i radi ono što je naučio od mene i kao igrač. Odlično vodi ekipu, a ja sam tu da mu budem desna ruka. Naš stručni štab stvarno dobro „fercera“, sve funkcioniše, i zaista smo dobra ekipe.

Drago mi je što se Feja konačno vratio trenerskom poslu, a ne da bude fudbalski komentator. Treneri kao što je on su potrebni bh. fudbalu. Zašto bi sjedio negdje u kancelariji i komentarisao, kad može puno više dati na terenu – analizira Kalajdžić.

Igrački kadar

Smatra da „Rođeni“ imaju još prostora za napredak.

- Naravno, a sve će zavisiti od zdravstvenog biltena. Što smo mogli dovesti, doveli smo.... Sigurno je da Uprava na čelu sa direktorom Sanjinom Alagićem i predsjednikom Senadom Keveljom, ali i kompletan Upravni odbor, rade dobar posao. Samo nam je bitno da ne bude povreda. U srijedu smo bili bez bolesnog Denisa Zvonića, te malog Mitra Ćukovića, ali svi igrači koji su igrali dobro su odradili posao. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, raspored je zgusnut i svako će dobiti priliku - konstatuje trener Veleža.

Neuslovni tereni

Na pitanje kako gledate na utakmice na neuslovnim trenima kao što je to bio slučaj u Srebreniku i Modriči, Kalajdžić je odgovorio:

- Konačno je došlo vrijeme da se rade tereni širom naše države. Ide malo sporije, ali kada se naprave, sigurno će biti kvalitetniji fudbal. Dosta je više klubova koji ne mogu biti tu, odnosno koji nisu konkurentni ni po pitanju terena, ni bilo čega drugog. Tu treba povesti računa, odrediti rigorozne mjere za stadione i sve ostalo, i odmah ćemo imati bolji fudbal. Samim tim imat ćemo i više konkurentnijih igrača za reprezentaciju


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.