OSMINA FINALA

Bajern prošao u četvrtfinale Lige prvaka: PSG pao bez ispaljenog metka

Derbi ove faze Lige prvaka je pripao Bavarcima

Čupo-Moting: Pogodio za Bajern. AP

8.3.2023

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Allianz Areni susreli su se Bajern Minhen i PSG, a slavio je rezultatom 2:0. Konačni rezultat dvomeča je glasio 3:0.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo šansama, ali bi se mogla istaći ona Vitinje (Vitinha) poslije greške golmana Bajerna Jana Zomera (Yann Sommer). Švicarski golman se poigravao s loptom, koja je došla do Portugalca, ali on nije uspio postići gol zbog odlične reakcije Matijasa De Ligta (Mathiijs).

U drugom poluvremenu je Bajern ubacio u brzinu više. Prvo je poništen pogodak Erika Maksima Čupo-Motinga (Eric Maxim Chupo-Moting), pošto je Tomas Miler (Thomas Muller) bio u ofsajdu dok je ometao golmana.

Sve je to naplatio Kamerunac u 61. minuti. Tada je Tomas Miler ukrao neporeznim igračima PSG-a loptu i dodao je do Gorecke (Goretzka), a on je uposlio Čupo-Motinga koji nije imao težak posao da pogodi prazan gol. 

Bajern je i poslije gola nastavio sa napadima, dok je PSG zaprijetio preko Ramosa poslije kornera, ali mu je Zomer to odlično odbranio.

U 89 minuti je Serž Gnabri (Serge Gnabry) povisio prednost za Bajern i otklonio sva pitanja vezana za prolazak Bajerna.

Bajern je tako postao treći tim koji je prošao u četvrtfinale poslije Čelzija i Benfike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.