BIVŠI DEFANZIVAC

Karager osuo paljbu po PSG-u: Oni nisu ekipa, drago mi je što su ispali

Karager je komentarisao utakmicu između Bajerna i PSG-a, koju su dobili Bavarci 2:0. Za Bajern su strijelci bili Erik Maksim Čupo-Moting i Serž Gnabri

Karager osuo paljbu po PSG-u. Screenshot/Twitter

N. H.

9.3.2023

Bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager (Jamie Carragher), koji je sa Redsima osvojio Ligu prvaka 2005. godine, je bio surov prema politici sklapanja tima u francuskom prvaku.

Karager je komentarisao utakmicu između Bajerna i PSG-a, koju su dobili Bavarci 2:0. Za Bajern su strijelci bili Erik Maksim Čupo-Moting (Eric Maxim Chupo-Moting) i Serž Gnabri (Serge Gnabry). Bajern je i u prvoj utakmici slavio golom Kingslija Komana (Kingsley Coman).

- Oduševljen sam što je PSG ispao. Ne sviđa mi se to kako su posloženi. Oni nisu ekipa, nego jedan veliki nered. Pet od posljednjih sedam sezona su ispali u osmini finala Lige prvaka, a troše više novca od ikog – kazao je Karager.

Engleski defanzivac je dodao i kako PSG ima ogromnu količinu individualnog talenta u ekipi.

- Imaju individualce koje svi volimo, ali mi je drago što im se ovo dešava jer se vidi koliko je bitna ekipa. Oni nisu ekipa i Kilijan Mbape mora napustiti taj klub – zaključio je Karager. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.