PREMIJER LIGA BIH

Zeljković: Sportska javnost se može uvjeriti u važnost projekta, idemo dalje

Nakon Banje Luke i Mostara, još dva premijerligaša će svoje utakmice igrati na modernom hibridnom terenu - rekao je predsjednik NSBiH

Vico Zeljković. NSBiH

G. Š.

11.3.2023

Od tri premijerligaška meča koja su na programu danas, posebnu pažnju privukao je meč Sloboda - Leotar na stadionu Tušanj u Tuzli, koji je odigran na novom terenu sa hibridnom podlogom. Tako su i zvanično još dva člana našeg elitnog takmičenja, Sloboda i Tuzla City, dobili teren sa vrhunskim uslovima za igru.

- Nakon Banje Luke i Mostara, još dva premijerligaša će svoje utakmice igrati na modernom hibridnom terenu. Utakmicom između Leotara i Slobode i zvanično je teren na stadionu Tušanj u Tuzli pušten u upotrebu, a u toku su radovi na još dva stadiona u Sarajevu i Mostaru (Pod Bijelim brijegom – op. a.). Više puta sam isticao da je projekat „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima m:tel Premijer lige BiH“ od ključne važnosti za razvoj fudbala u BiH, a sada se u to može uvjeriti i sportska javnost. Idemo dalje - izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

- NSBiH nastavlja sa unapređivanjem svih segmenata fudbalske igre i realizacijom projekta rekonstrukcije terena na stadionima m:tel Premijer lige – saopćeno je iz kuće bh. fudbala..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.