USKORO KONAČNA ODLUKA

Ko će biti novi trener golmana FK Sarajevo?

U konkurenciji četiri kandidata

Adnan Pervan. ŠG Pervan

14.3.2023

Nekadašnji golman kluba s Koševa Adnan Pervan glavni je kandidat za trenera golmana FK Sarajevo, saznaje „Avaz“ u sarajevskoj Titovoj 38b.

Bogato iskustvo

Nakon što je Adi Adilović odlučio da prihvati poziv Ivajla Peteva (Ivaylo) i nastavi trenersku karijeru u Ludogorecu, bordo tim je u potrazi za njegovim nasljednikom.

U konkurenciji su još i iskusni Enver Lugušić, koji ima svoje uslove, ali i Ibro Hodžić, te Dušan Remić. No, izbor će najvjerovatnije pasti na Pervana, koji je sa 15 godina debitovao na zvaničnoj utakmici za FK Sarajevo.

Svoje bogato golmansko znanje Pervan u vlastitoj školi već godinama prenosi mladim čuvarima mreže, ali i golmanima koji već kucaju na vrata prvog tima u svojim klubovima.

Njegov dolazak na Koševo sigurno bi bio pun pogodak, jer bordo tim ima dva talentovana golmana – Muhameda Šahinovića i Belmina Dizdarevića.

Oproštaj od Adija i Kozle

Inače, iz FK Sarajevo danas su se i zvanično oprostili od Adi Adilović i Admir Kozlić, koji više nisu dio stručnog štaba FK Sarajevo.

- Adi Adilović od jula 2018. godine obnašao je funkciju trenera golmana bordo tima. Tokom svog boravka na Koševu uspješno je afirmisao prelazak golmana Akademije FK Sarajevo u seniorski fudbal. Bio je dio tima koji je osvojio dvije šampionske titule, te dva Kupa BiH. Našem Adiju zahvaljujemo se na predanom radu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere. Admir Kozlić bio je član stručnog štaba od decembra 2022. godine. Kao video analitičar će se priključiti timu PFC Ludogorec, zajedno sa Adilovićem, koji predvodi bivši selektor Ivajlo Petev, sa kojim su ranije sarađivali u reprezentaciji BiH. Sretno Kozla – saopćeno je iz FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.