KUP BIH

Željezničar u polufinalu: Semir Štilić briljirao

Uzvratna utakmica u Gradačcu je donijela dosta uzbuđenja

Željezničar u polufinalu Kupa BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

16.3.2023

Uzvratna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Zvijezde Gradačca i Željezničara je završila rezultatom 2:3. Tako su prošli u narednu fazu ukupnim rezultatom 3:5.

Zvijezda je od početka bila opasna, a već u 2. minuti su preko Ajdina Mujagića poveli i donijeli neizvjesnost utakmici. Mujagić je iskoristio grešku Muftića pri ispucavanju lopte te matirao mladog golmana.

Do poluvremena je bilo još prilika, ali sljedeći gol je viđen tek u nastavku utakmice. Ermin Huseinbašić je u 46. minuti doveo gradačačku ekipu u prednost odličnim golom.

Ipak, radost nije potrajala predugo pošto je na scenu stupio, ponajbolji fudbaler Bosne i Hercegovine, Semir Štilić. On je u 49. minuti matirao golmana Dabića, koji je u prvom poluvremenu imao nekoliko nestvarnih odbrana, sjajnim volejem.

Samo dvije minute kasnije Štilić je opet savladao protivničkog golmana. Ovaj put ga je prekrasno lobovao i vratio prednost svojoj ekipi. 

Benjamin Šehić je u 78. minuti pogodio za potpuni preokret Željezničara. Lopta je prevarila golmana Dabića zbog promjene putanje na putu do gola i završila u mreži. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.