PRED VELIKI DERBI

Prosinečki: Igrači Reala i Barse su krili da puše, ja nisam

Zbog toga sam privlačio veću pažnju

Prosinečki: Igrao i za Real i Barselonu. Instagram

N. D.

18.3.2023

Nogometni svijet željno iščekuje novi "El Klasiko" koji bi mogao i definitivno odlučiti ovogodišnje špansko prvenstvo. Barselona dočekuje Real, utakmica se igra u nedjelju s početkom u 21 sat, a katalonska ekipa trenutno ima 9 bodova prednosti nad svojim najvećim suparnikom. Do kraja sezone ostalo je još 13 kola, ali jasno je kako bi prednost Barselone u slučaju sutrašnja pobjede bila nedostižna.

Španski mediji se, naravno, u velikoj mjeri bave najavom ove utakmice. Tako je "Marca" podsjetila na 31 nogometaša koji su nastupali za oba kluba. Jedan od njih je i Robert Prosinečki, nekadašnji selektor reprezentacije BiH, koji je od 1991. do 1994. bio član Reala dok je u sezoni 1995./96. nosio dres Barselone.

- Moj prelazak iz Reala u Barselonu nije bio kontroverzan koliko je bio Figov jer sam ja bio jednu sezonu na posudbi u Ovijedu prije dolaska na Kamp Nou. Povrede su me spriječile da igram kako sam želio, ali ostao sam prijatelj s igračima iz oba kluba, rekao je Prosinečki za "Marcu" te ispričao zanimljivu anegdotu:

- Igrači iz oba kluba su, poput mene, pušili cigarete. Razlika je samo u tome što se ja nisam skrivao poput ostalih pa sam svojim pušenjem privlačio veću pažnju, istakao je Prosinečki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.