ŠPANSKA LIGA

Kesi donio pobjedu Barsi u El klasiku i približio ih tituli

Bolje je Ćavijeva ekipa započela utakmicu i imala dvije dobre prilike u prvih šest minuta

Barsa savladala Real. AP Photo/Joan Monfort

S. S.

19.3.2023

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u El Klasiku rezultatom 2:1.

Barsa je trijumfom nad najvećim rivalom u 26. kolu španske Primere napravila ogromnih 12 bodova prednosti u odnosu na Real i blizu je šampionske titule.

Bolje je Ćavijeva ekipa započela utakmicu i imala dvije dobre prilike u prvih šest minuta. Prvo je Levandovski udarcem sa distance zagrijao Kurtou, a zatim ga Rafinja poslije udarca glavom stavio na još veće muke, ali je Realov golman sjajno reagovao.

Hladan tuš

Uslijedio je hladan tuš na "Kamp Nou". Brzonogi Vinisijus je lako prošao po lijevoj strani pored Busketsa, ubacio loptu u kazneni prostor, a nespretni Arauho je sproveo u sopstvenu mrežu.

Pokušavala je Barselona da stigne do izjednačenja u nastavku, ali se Real znalački branio i uspio da uspori ritam utakmice.

Ipak, u samom finišu prvog dijela stigli su domaći do izjednačenja. Arauho je ubacio loptu sa desne strane, pokušao je Rafinja, a zatim se lopta odbila do Serđia Roberta koji je uspio da preciznim udarcem savlada Kurtou i donese svom timu egal na poluvremenu.

Nije bilo puno uzbuđenja u prvih 15 minuta nastavka, a onda je Levandovski još jednom stavio na muke Kurtou koji je vrhovima prstiju poslao loptu u korner nakon udarca Poljaka sa distance.

Ubrzo je u igru ušao Rodrigo kome je bio dovoljan minut da okuša svoj udarac.

Na sve ili ništa

Krenuo je Real na sve ili ništa i to im se umalo isplatilo. Igrao se 81. minut kada je Karvahal sjajno pronašao rezervistu Asensija koji je postigao gol, ali je on poništen zbog malog ofsajda.

Kada Real nije iskoristio svoju priliku jeste Barselona i to u drugom minutu sudijske nadoknade.

Levandvoski je petom odložio loptu do Baldea, mladi lijevi bek centrirao po zemlji pravo na nogu Kesiju koji je postigao jedan od najvažnijih golova u karijeri, riješio najveći derbi španskog fudbala i najvjerovatnije Barsi donio titulu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.