POVRATAK NA KOŠEVO

Golmani Sarajeva pod budnim okom Lugušića

Vratio se u klub, u kome je ostavio dubok trag kao čuvar mreže

Blažević i Lugušić: Bili su veliki prijatelji. Twitter

24.3.2023

Najbolji bh. trener golmana Enver Lugušić (61) uspješno je apsolvirao prvu radnu sedmicu u FK Sarajevo, nakon povratka u bh. fudbal i klub, u kome je kao čuvar mreže ostavio dubok trag.

Sedam dana

U prethodnih sedam dana 24 sata dnevno mogli smo ga vidjeti na terenu - kako na treninzima i utakmicama nada kluba s Koševa, tako i uz prvi tim.

Pod budnim okom koordinatora za strateški razvoj golmana FK Sarajevo bili su i Muhamed Šahinović i Belmin Dizdarević, kao i nade bordo tima. Nema sumnje da će angažiranje iskusnog fudbalskog stručnjaka sigurno dati željeni rezultat, jer je Lugušić, kako se to već godinama zna u bh. fudbalskim krugovima i, kako to navijači Sarajeva često ističu na društvenim mrežama, pravi čovjek na pravom mjestu.

Enver Lugušić je golmansku karijeru počeo u Lokomotivi i Jedinstvu iz Brčkog, a četiri godine je s mnogo uspjeha branio u FK Sarajevo (od 1986. do 1990.). Branio je i za turske timove Konjaspor i Kajzerispor...

Ćirin mandat

Kao trener golmana u reprezentaciji BiH je radio od 2008. do 2009. godine u mandatu pokojnog Miroslava Ćire Blaževića, s kojim je bio veliki prijatelj.

Kasnije je radio s Vahidom Halilhodžićem u reprezentaciji Japana, s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine. U trenerskoj karijeri radio je još u bugarskoj Slaviji iz Sofije, iranskim klubovima Pegah, Saba, Persepolis, kineskom Šangaj Šenuau i Šangdon Lunengu, emiratskoj Al Vahdi te Fujariahu iz Emirata. Od februara 2020. godine bio je trener golmana u Omanu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.