PRIJAVA

Kosovski savez tuži srbijanski: Prave nelegalna takmičenja

Takve aktivnosti krše autoritet Fudbalskog saveza Kosova i suverenitet zemlje, poručili su

Kosovo: Savez poslao poruku. Twitter

N. D.

5.4.2023

Iz Fudbalskog saveza Kosova (FSK) objavljeno je da će zatražiti od čelnika Evropske fudbalske federacije (UEFA) da “zabrane organizovanje nelegalnih takmičenja struktura Srbije na teritoriji Kosova”.

Podsjetili su da je Fudbalski savez Kosova punopravni član Evropske fudbalske federacije od 2016. godine.

Nelegalne strukture

- Jedini imamo pravo da organizujemo fudbalska takmičenja na teritoriji naše države, poručili su iz FSK-a.

Naveli su da je “neprihvatljivo i uznemirujuće održavanje takmičarskih utakmica organizovanih od nelegalnih struktura Srbije na teritoriji Kosova”.

Najavili su da će “preduzeti hitne mjere, jer takve aktivnosti krše autoritet Fudbalskog saveza Kosova i suverenitet zemlje”.

Traže pokretanje istrage

- FSK traži od relevantnih državnih institucija da pokrenu istrage i zaustave nezakonite aktivnosti. To je moguće učiniti uz pomoć, stručnost i podršku UEFA-e i FIFA-e, naglasili su.

Istakli su da su “otvoreni za saradnju sa svim zajednicama na Kosovu” i dodali da neće dozvoliti “razvoj aktivnosti nelegalnih struktura koje suprotno pravilima UEFA-e organizuju fudbalske utakmice na teritoriji Kosova”.

Naveli su i da će povodom ovoga zatražiti pomoć od evropskih fudbalskih zvaničnika na Kongresu UEFA-e koji se održava u Lisabonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.