PREMIJER LIGA BIH

Barbarić: Protiv Igmana moramo biti fokusirani

Utakmica Široki Brijeg – Igman igra se u ponedjeljak od 18 sati

Barbarić: Ova utakmica neće biti lagana. Fena

FENA

8.4.2023

U 25. kolu Premijer ligi BiH na stadionu Pecara Široki Brijeg će u ponedjeljak ugostiti Igman, a bit će to utakmica jako bitna za oba tima. Iako su Širokobriježani u proljetnom dijelu sezone upisali samo jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza, ekipa Ivice Barbarića i dalje drži visoku poziciju na tabeli, ali u borbi za Evropu morat će početi pobjeđivati.

- Igman je kvalitetan i iskusan tim koji je jako dobar u prekidima. Ova utakmica neće biti lagana, ali nijedna nije lagana jer se ekipe bore za plasman u Evropu i ostanak, pa su moguće oscilacije u igri i rezultatima. 

Naš cilj je pobijediti ovu utakmicu, a da bismo taj cilj ostvarili potrebno je da budemo koncentrirani i fokusirani cijelu utakmicu. Moramo pokazati upornost i borbenost i samo na taj način možemo ostvariti dobar rezultat – najavio je utakmicu Barbarić.

S druge strane, Igman je u nastavku sezone od mogućih 15 uzeo 7 bodova i pobjegao iz zone ispadanja. Treba reći da su Konjičani oba poraza upisali od lidera prvenstva Zrinjskog i da je pred njima u nastavku sezone donekle lakši raspored.

Utakmica Široki Brijeg – Igman igra se u ponedjeljak od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.