ENGLESKA PREMIJER LIGA

Arsenal prokockao prednost od dva gola na Enfild Roadu

U posljednjoj utakmici 30. kola sastali su se Liverpul i Arsenal, a utakmici nije izostajalo interesantnih momenata

Firmino: Spasio Liverpul u posljednjim minutama. AP

9.4.2023

U posljednjoj utakmici 30. kola, na Enfild Roadu, sastali su se Liverpul i Arsenal. Rezultat na kraju veoma interesantne utakmice je glasio 2:2. Liverpul se u ovoj utakmici vratio iz ponora, a imali su priliku da je i u potpunosti okrenu u svoju korist.

Topnici su poveli u 8. minuti nakon akcije, u kojoj im je pomogao i defanzivac Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk).

Arsenal je preko Martina Odegarda započeo akciju, kada je pokušao pronaći svoje saigrače, ali mu se na putu našao Van Dajk. Ipak, on tu nije najbolje reagovao i umjesto da izbije loptu, on ju je dodao Brazilcu Gabrijelu Martineliju (Martinelli), koji je potom matirao Alisona (Alisson)

Vodstvo gostiju iz Londona je poduplano u 28. minuti, kada je strijelac prvog gola Gabrijel Martineli poslije dobrog driblinga uputio centaršut. Lopta je preletjela sve defanzivce Redsa i stigla do Gabrijela Žesusa (Gabriel Jesus) koji je glavom matirao svog sunarodnjaka Alisona (Alisson)

Mohamed Salah je smanjio prednost gostiju u 42. minuti, pošto se najbolje snašao u šesnaestercu Arsenala. Egipćanin je u 54. minuti imao priliku da poravna, ali je promašio penal.

Da uzbuđenjima ne bude tu kraj pobrinuli su se Trent Aleksander Arnold (Alexander) i Roberto Firmino.

U 87. minuti je desni bek Liverpula odlično pošao po strani, ušao u šesnaesterac i poslao precizan ubačaj. Na kraju tog centaršuta se nalazio brazilski napadač koji je loptu uspio zakucati u mrežu Arona Ramsdejla (Aaron Ramsdale).

Arsenal i dalje ima prednost solidnu prednost pred ulazak u završnicu lige, pošto imaju 6 bodova više od Mančester sitija, ali i utakmicu više. Liverpulu do kraja sezone ostaje borba za ulazak u neko od evropskih takmičenja, pošto su trenutno 8. sa 44 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.