ODLUKA N/FS BIH

Ekipe iz vrha Premijer lige dobile licence: Jedna ekipa u ozbiljnom problemu

Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je u prostorijama Fudbalskog saveza BiH

Ekipe iz vrha dobile potrebne licence. FK Sarajevo

N. H.

28.4.2023

Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je u prostorijama Fudbalskog saveza BiH. Dodijeljivale su se licence za učešće u takmičenjiima Premijer lige Bosne i Hercegovine i za UEFA-ina klupska takmičenja. Dodijeljene su i licence za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu.

Leotar u problemu

Među sadašnjim članovima najelitnijeg takmičenja Bosne i Hercegovine – Premijer lige, samo Leotar nije dobio potrebnu licencu za učešće u narednoj sezoni. Ostalih jedanaest učesnika su je dobili bez problema.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Velež, Posušje i Sloboda. Licencu za učešće nije dobio Igman, dok Leotar i Sloga nisu ni aplicirali za isto.


Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2023/24, dobili su SFK 2000 iz Sarajeva i Emina iz Mostara.

- U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FSBiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova – saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.