PREDSJEDNIK FK BORAC

Tegeltija najavio dolazak navijača Sarajeva na derbi sa Borcem: Odluka za pristalice Željezničara nije bila klupska

Duel Borca i Sarajeva igra se u nedjelju sa početkom od 19:30, a pravdu na ovom meču dijelit će Miloš Gigović

Tegeltija: Obezbijediti prisustvo gostujućim navijačima. Mondo

E. Ć.

5.5.2023

Borac za vikend dočekuje ekipu Sarajeva, a tim povodom medijima se obratio predsjednik banjalučkog premijerligaša Milan Tegeltija.

Tegeltija je rekao kako će obezbijediti gostujućim navijačima mjesto na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Nada se da će navijači Sarajeva biti prisutni na utakmici, za razliku od pristalica Željezničara koje MUP RS nije pusti u Banja Luku.

- I prethodna odluka za navijače Željezničara nije bila klupska odluka već odluka MUP-a RS. I tada smo obezbijedili tribinu da gostujući navijači prisustvuju utakmici.

Ovaj put, vjerujem da će navijači Sarajeva biti prisutni na meču i da neće biti nikakvih problema. Naravno, uz obezbjeđenje kao što to tako i inače ide za svaku utakmicu - izjavio je Tegeltija.

Inače, zbog masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu proglašen je dan žalosti. Ipak, Borčev kamionet kružio je gradom i uz pjesme najavljivao utakmicu protiv Sarajeva.

- Pretpostavljam da su u pitanju ranije dogovorene marketinške usluge s partnerima koji rade promociju na ulicama. Ne znam da se to dešava, ali ne bi smjelo da se dešava. Odmah ćemo poslije konferencije stupiti u kontakt s ljudima koji to rade da se obustavi - rekao je Tegeltija.

Duel Borca i Sarajeva igra se u nedjelju sa početkom od 19:30, a pravdu na ovom meču dijelit će Miloš Gigović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.