SKOČIO SA ZGRADE

Poznat termin dženaze Mujagi Čičkušiću: Ubio suprugu i dvoje djece, pa sebi presudio

Tužilaštvo TK zvanično je potvrdilo da je pronađena sjekira u stanu koja je poslana na vještačenje

Mujaga Čičkušić. Facebook

S. S.

22.5.2024

Dženaza Mujagi Čičkušiću, koji je u tuzlanskom naselju Stupine prije nekoliko dana sjekirom usmrtio suprugu i dvoje djece, a onda počinio samoubistvo skočivši sa zgrade, klanjat će se sutra.

Dženaza će se klanjati u 16 sati ispred džamije u Ševaru, a ukop je na mezarju Ševar.

Poznat termin dženaze. Facebook

Podsjećamo, kako je portal "Avaza" jučer objavio, Čičkušić je zločin počinio sjekirom, a da stvar bude šokantnija, on je ubistvo u detalje isplanirao, sjekiru kupio na pijaci, a dvogodišnje dijete je ubio u dječijem krevetiću.

Drugo dijete od devet godina ubio je u ćošku stana. Majka Amela je sve pokušala spriječiti, ali nije uspjela. I njoj je presudio, a nakon toga i sebi skokom sa zgrade.

Policija je pronašla prodavača koji je prodao sjekiru Mujagi, ali nije mogao ni slutiti zašto mu je ona potrebna. Sjekiru je kupio na pijaci kod "Hameta".

Tužilaštvo TK zvanično je potvrdilo da je pronađena sjekira u stanu koja je poslana na vještačenje.

Osim toga, kao što smo jučer objavili, ubica je na vratima stana ostavio poruku. U jednoj od poruka, napisanoj olovkom, između ostalog piše:

.J**em vam familiju, za sve ste vi krivi!

Za sada nije poznato na koga se poruka odnosi. Navodno, upućena je rođacima iz Njemačke koji su mu pomogli da nađe posao u ovoj državi. Na jednoj od poruka se, navodno, pojedincima "zahvalio" za pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.