NAKON UTAKMICE

Džeko u centru pažnje zbog svojih odgovora u intervjuu: Posebne pohvale dobio od legendarnih Engleza

Edin Džeko poslije utakmice sa Milanom je bio u centru pažnje i to ne samo zbog postignutog gola

Džeko: Nasmijao sve u studiju poslije utakmice. Screenshot / Youtube

N. H.

11.5.2023

Edin Džeko poslije utakmice sa Milanom je bio u centru pažnje. Ne samo zbog postignutog gola, već i zbog smiješnih odgovara na pitanja koja mu je postavljao legendarni Piter Šmajhel (Peter Schmeichel).

Nakon što mu je Šmajhle čestitao na pobjedi i odličnom pogotku, Džeko je uz široki osmijeh odgovorio:

- Prije svega, drago mi je da te vidim. Mislim da ni ti to ne bi odbranio – kazao je Dijamant.

Odmah nakon te interakcije, dotakli su se i Mike Ričardsa (Micah Richards), Džekinog nekadašnjeg saigrača iz vremena kada su nastupali za Mančester siti. 

Odmah nakon te interakcije, dotakli su se i Mike Ričardsa (Micah Richards), Džekinog nekadašnjeg saigrača iz vremena kada su nastupali za Mančester siti.

- Kada je Micah Richards vidio da igraš u prvoj postavi umjesto Lukakua, on je rekao: 'Oh, to je moj najbolji prijatelj, on će zabiti gol'. Da li je on tvoj najbolji prijatelj? - pitao je Schmeichel, nakon čega je Džeko odgovorio:

- Nije moj najbolji prijatelj, ali je moj prijatelj. Imam li poruku za njega? Nadam se da ću te vidjeti u finalnoj utakmici. – Ričards je uz oduševljenje dočekao reakciju Džeke, iako je legendarni Tijeri Anri (Thierry Henry) zbijao šale na račun Engleza zbog načina na koji je naš napadač odgovorio. 

Ipak, Ričards je u nastavku, u malo ozbiljnijem tonu, govorio samo riječi hvale za kapitena Bosne i Hercegovine.

- On je briljantan, on je najpristojniji čovjek ikada. On je radoholičar. Kada ljudi govore u Mančester Sitiju, svi spominju Aguera, Balotelija, Teveza, ali Džeko je uvijek bio „druga violina“. Kada je otišao u Romu, rekli su da je „gotov“, ali je on tamo postigao mnogo golova. I to još uvijek radi u Interu - rekao je Ričards.

U emisiji drugog kanala, BT Sportsa, hvalile su ga još dvije proslavljene zvijezde engleskog fudbala – Oven Hargrejvs (Owen Hargreaves) i Stiven Džerard (Steven Gerrard).

- Izgleda sjajno, fokusirano i spremno. Uvijek je bio sjajan strijelac sa slabijom lijevom nogom, on je za mene perfektan centralni napadač - rekao je Hargrejvs.

- Trener je donio pravu odluku što ga je izabrao ispred Lukakua. Kada imate igrača takvih kvaliteta da zadržih loptu i omogući saigračima da krenu naprijed, to stvara odličan balans u timu -  kazao je legendarni Džerard.

Džekin gol protiv Milana bio je njegov četvrti ove sezone u Ligi prvaka i najbolji je strijelac svoje ekipe u ovom takmičenju. Ukupno, postigao je 29 golova u 73 utakmice, a uz to ima i 15 asistencija. On je postigao čak 20 golova u Ligi prvaka nakon što je napunio 30 godina, što ga je smjestilo u elitnu skupinu fudbalera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.