KOMENTARISAO SUĐENJE

Klop suspendiran: Evo koliko neće voditi Liverpul

Njemački stručnjak isprozivao sudiju Pola Tirnija nakon pobjede njegove ekipe protiv Totenhema krajem aprila

Klop: Kažnjen zbog svađe sa sudijom. AP

N. H.

18.5.2023

Engleski fudbalski savez (FA) kaznio je Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) zbog komentara na račun sudije Pola Tirnija (Paul Tierney) nakon pobjede protiv Totenhema 4:3 krajem aprila.

Klop je rekao da je sudija utakmice „imao agendu“ protiv njegovog kluba ne samo u ovoj utakmici nego i prijašnjih sezona.

Zbog takvih komentara FA ga je kaznio s dvije utakmicice i 75.000 funti. Jednu utakmicu neće voditi u sljedećem kolu na Enfildu protiv Aston vile, dok je za drugu dobio uslovnu kaznu do kraja sljedeće sezone ako ponovi neki sličan prekršaj.

- Imamo historiju s tim sudijom. Neko u Engleskoj nam mora pojasniti neke situacije jer je njegove odluke teško razumjeti. Ni ono što mi je govorio tokom utakmice mi nije bilo jasno – kazao je tom prilikom Klop iako se ubrzo nakon utakmice izvinio sudiji. 

Klop će tako propustiti jednu od dvije preostale utakmice do kraja sezone u kojima se njegova ekipa bori za plasman u Ligu prvaka. Liverpul ima utakmicu više i bod manje od Njukasla i Mančester junajteda, koji su treći i četvrti. Klopova ekipa nakon Aston Vile u zadnjem kolu igra u gostima kod otpisano Sautemptona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.