BUNDESLIGA

Demirovićev Augsburg izgubio od Borusije

Dortmund je pred vratima titule

Borusia slavila kod Augsburga. Twitter

H. J. I.

21.5.2023

Kik Bajerna na najbolji je mogući način iskoristila Borusia koja je današnjom pobjedom u Augsburgu rezultatom 3:0 zasjela na prvu poziciju sa dva boda više od Bavaraca kolo prije kraja prvenstva.

Tri najvažnija boda u sezoni

Bajern je jučerašnjim porazom na domaćem terenu rezultatom 3:1 nad Augsburgom Borusiji ponudio poklon koji su Milioneri objeručke prihvatili.

U današnjem meču su pokazali svu moć i zasluženo su došli do najvažnija tri boda u sezoni koja su ih lansirala na lidersku poziciju Bundeslige.

Borusija je bila dominantna u ovoj utakmici, a tome svjedoči i statistika koja kaže da su na gol protivnika šutirali čak 28 puta.

Medvjeđu uslugu timu našeg Ermedina Demirovića čini domaći igrač Uduokhai koji je u 38. minuti dobio direktan crveni karton.

Zlata vrijedna pobjeda

U prvom dijelu igre pogodaka nije bilo, da bi gosti u nastavku sa dva gola Sebastiana Halera (Haller) i jedan Brandta došli do zlata vrijedne pobjede.

Sjajni napadač iz Obale Slonovače postizao je golove u 59. i 84. minuti i tako svoj tim doveo pred vrata raja. Sudbinu domaćina u nadoknadi zapečetio je Brandt.

Ekipa Edina Terzića sada je na 70 bodova i ima dva više u odnosu na bavarski tim. Pobjeda im u zadnjem kolu nad Mainzom definitivno donosi šampionsku titulu i to prvu nakon sezone 2011./2012..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.