STIGLO NOVO POJAČANJE

FK Sarajevo predstavio novog direktora: Posjeduje iskustvo rada u samom vrhu njemačkog fudbala

Armin Čaušević će obavljati funkciju direktora za strategiju i razvoj kluba

Čaušević: Novi direktor Sarajeva. FK Sarajevo

N. H.

13.6.2023

FK Sarajevo zvanično je objavio da će Armin Čaušević u budućnosti obavljati funkciju direktora za strategiju i razvoj kluba. Riječ je o čovjeku s bogatim iskustvom rada u Njemačkoj.

- Armin Čaušević pridružio se FK Sarajevo i u narednom periodu obnašat će funkciju direktora za strategiju i razvoj - piše na stranici FK Sarajevo i dodaju:

- U svojoj dosadašnjoj karijeri Armin je bio trener akademije FSV Mainz i Eintracht Frankfurt, direktor i trener akademije VfL Wolfsburg, sportski direktor Chemnitzer FC, Scout SV Werder Bremen i predavač na Internacionalnom fudbalskom institutu.

Zahvaljujući pozicijama na kojim je radio u prethodnim klubovima, Armin ima odličan način rada s nogometašima i prepoznavanjem potencijala kod mladih igrača. On će sve prakse koje je naučio kroz dosadašnji rad prenijeti i u FK Sarajevo. Usko će sarađivati sa menadžmentom i upravom kluba na implementaciji tih procesa - navodi se na stranici kluba

Podsjetimo, Bordo tim je potpisao tri nova igrača nakon završetka sezone, a to su Amar Beganović, Samir Zeljković i Elvir Duraković.

Ekipa će prvu fazu priprema obaviti u TC Sarajevo nakon čega slijedi odlazak na glavni dio priprema u Moravske Toplice. U Sloveniji je planirano odigravanje tri prijateljske utakmice, a prva je na rasporedu 26. juna protiv rumunske ekipe Petrolul Ploiesti. Ekipa će u Sloveniji boraviti od 23. juna do 6. jula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.