VELIKI POTENCIJAL

Haris Šošić najbolji strijelac Omladinske lige BiH: Oduvijek sam maštao i sanjao o Koševu

Kako kaže, ljubav prema fudbalu, ali i ovom klubu, nasljedio je od oca

Šošić: Sa Sarajevom osvojio titulu prvaka omladinske lige BiH. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

12.6.2023

Da Bosna i Hercegovina ima uspješne i mlade kadrove, svjedoči i fudbaler Haris Šošić, koji se već 13 godina bavi ovim sportom.

Kao član Fudbalskog kluba Sarajevo, osvojio je titulu prvaka Omladinske lige BiH - grupa Centar 1, te ponosno ponio titulu najboljeg strijelca lige sa 49 pogodaka u 26 utakmica.

Kako kaže, ljubav prema fudbalu, ali i ovom klubu, nasljedio je od oca, ali i porodice koja mu je od početka bila podrška.

Šta bi volio da je sljedeća stepenica u karijeri?

- Naravno kao dijete ovog kluba i ovog grada oduvijek sam maštao i sanjao o Koševu i dresu Sarajeva i to mi je cilj od kako sam započeo se baviti ovim sportom, ja sam ove sezone kao i prethodnih dao svoj maksimum, na stručnim ljudima iz kluba je da procjene da li je to dovoljno i da li imam to nešto da bih bio član prvog tima i takvog kolektiva – istakao je Šošić.

Volja i želja

U čemu pronalaziš motivaciju i želju za treningom?

- Motivaciju za fudbalom nije teško pronaći, jer smatram da ako radite ono što volite nikada vam neće ponestati volje i želje, od malena sam imao jasnu formulu a to je rad i to me stalno gura ka naprijed kao i ogromna želja za uspjehom i da jednog dana izgradim svoju ličnost i ime i budem upisan zlatnim slovima u historiji kako bh. sporta tako i svjetskog – ispričao je Šošić.

Šošić: Idol mi je Edin Džeko. Printscreen

Kako stižeš uskladiti sve obaveze?

- Škola kao i profesori su mi dosta pomagali i izlazili u susret što se tiče obaveza oko nastave, naravno tu je i porodica koja me podržava u svemu, kao i agencija koja me zastupa, te ljudi koji rade sa mnom i koji su mu od pomoći, ne samo u sportskom smislu, već i u privatnom – navodi Šošić.

Fudbalski idol

Da li Vam je neko idol ili da li Vas neko inspoiriše iz svijeta fudbala?

- Fudbalski idol mi je Edin Džeko, kako zbog puta koji je prošao da bi došao do vrha tako i zbog njegovog karaktera, ličnosti i same igre, te cilj mi je da budem kao onom u svakom smislu, to je definitivno naš najbolji ambasador – istakao je Šošić.

Gdje se vidite za deset godina?

- Vidim se u Ligi prvaka sa nekim velikim klubom kao i na nekom velikom prvenstvu sa reprezentacijom BiH – iskren je Šošić.

Poziv u reprezentaciju

- Ostvarenje sna bi mi bilo da zaigram za Bosnu i Hercegovinu, a do tada ostaje da se trudim i radim na sebi još više, te zalažem za svoje snove kako bi došao i taj poziv – istakao je Šošić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.