BRILJANTNA GOLMANKA

Zećira Mušović je zaludila svijet, odmah su je pitali zna li Zlatana: "Imate bosanske korijene..."

Mušović je imala čak 11 odbrana do izvođenja penala, a specijalizirani portal "Sofascore" joj je dodijelio ocjenu 10 za nastup

Mušović i Ibrahimović. AP

E. Ć.

9.8.2023

Zećira Mušović briljirala je na golu Švedske i glavni je krivac što su Sjedinjene Američke Države prvi put u historiji svjetskih prvenstava ostale bez medalje.

Top tema je švedskih, ali i stranih medija. Zećira je rođena u Švedskoj, porijeklom je iz Prijepolja, a rodbine ima i u Bosni i Hercegovini.

Kako ima veze s Bosnom i Hercegovinom, a brani boju Švedske, mediji su je odmah uporedili s legendarnim Zlatanom Ibrahimovićem.

Tako je jedan novinar na press konferenciji nakon meča sa SAD pitao "s obzirom na njene bosanske korijene, da li zna Zlatana".

- Svi u Švedskoj znaju ko je Zlatan - odgovorila je Mušović.

Podsjetimo, Švedska je nakon penala eliminisala favorizovane Amerikanke, a Mušović je bila fantastična na golu svog tima. Regularnih 90 minuta, a potom i produžeci završeni su bez golova, nakon čega se pristupilo penalima.

Mušović je imala čak 11 odbrana do izvođenja penala, a specijalizirani portal "Sofascore" joj je dodijelio ocjenu 10 za nastup.

U raspucavanju Amerikanke nisu imale svoj dan, pa su Rapinoe, Smit (Smith) i O'Hara šutirale van okvira gola.

Inače, Švedska će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa selekcijom Japana. Taj meč je na programu u petak, a bolji iz tog duela u polufinalu će igrati s pobjednikom meča Španija-Nizozemska.

Zećira Mušović briljira i u klupskom fudbalu, a trenutno je članica slavnog engleskog Čelzija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.