EPILOG NAVIJAČKIH NEREDA

Hrvat, Albanac i tri Grka glavni osumnjičeni za ubistvo navijača AEK-a: Pogledajte fotografije dovođenja navijača pred sud

Do nedjelje će trajati saslušanja uhapšenih huligana, uz posebno pravilo, svaki dan po njih tridesetak u grupama po 10 do 12 ljudi

Privođenje navijača Dinama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. H.

11.8.2023

Dio Atine opet je pod blokadom zbog navijača zagrebačkog Dinama. Na saslušanje je dovedeno 105 ljudi, od kojih su većina Hrvati, pa policija, u strahu od napada iz osvete navijača AEK-a, drži sve pod kontrolom.

Do nedjelje će trajati saslušanja uhapšenih huligana, uz posebno pravilo, svaki dan po njih tridesetak u grupama po 10 do 12 ljudi. Saslušanja vode tri istražitelja i sve bi trebalo biti gotovo u narednim danima.

U jutarnjim satima pojavile su se i prve fotografije dolaska „Bad Blue Boysa“ pred sud. Ponovo su ih dočekali grčki reporteri koji prate ovaj slučaj.

Policija je blokirala sve prilaze sudu jer postoji opravdan strah od moguće osvete ili barem neke vrste protesta navijača AEK-a koji će u 17 sati zajedno krenuti na posljednji oproštaj od preminulog Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris). Troje sumnjivih osoba u blizini suda uhapšeno je jutros iz predostrožnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.