TRENER ATINSKOG KLUBA

Almeida pred utakmicu s Dinamom: Ne bojimo se nereda u Zagrebu, igramo za porodicu ubijenog navijača

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka u Zagrebu proglašena je visokorizičnom

Almeida: Igrat će za historiju AEK-a. Twitter

N. H.

14.8.2023

Dinamo i atinski AEK sastaju se u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Zagrebu u utorak. To je trebala biti uzvratna utakmica, ali prva utakmica je odgođena zbog ubistva grčkog navijača Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris). Stotinjak „Bad Blue Boysa“ još je u grčkom zatvoru zbog tog incidenta.

Prema pisanju hrvatskih medija, igrači AEK-a stigli su u Zagreb, a prije polaska oglasio se trener Matias Almeida (Almeyda).

- Uvijek smo spremni. Ne bojimo se novih nereda, mi idemo igrati fudbal. U fudbalu sam 30 godina. Trebalo bi biti veselje. Bio sam veoma tužan kad sam vidio šta se dogodilo prošle sedmice. Igrat ćemo za historiju AEK-a i za porodicu navijača koji je izgubio život – rekao je trener za grčku televiziju ANT1.

Grčki navijači ne smiju doći na stadion „Maksimir“, isto kao što ni hrvatski navijači nisu smjeli otići na atinski stadion.

Ipak, ta zabrana nije spriječila hrvatske huligane da dođu u Grčku i naprave haos. Hrvatska policija izdala je upute i mjere za domaće navijače, a sama utakmica proglašena je visokorizičnom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.