ZANIMLJIVA PRIČA

Nedavno je oduševio bh. javnost, a transfer karijere mu je mogao propasti zbog mobitela

Haris i njegov agent su mislili da sam zaspao, ispričao je sportski direktor Herte

Tabaković: Od ovog ljeta u Herti. Twitter / Transfermarkt

E. Ć.

13.9.2023

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković (29) ovog ljeta je stigao u Hertu i za kratko vrijeme se pokazao kao dobro pojačanje za Berlince.

Tabaković je za berlinsku "Staru damu" odigrao četiri utakmice na kojima je dao četiri pogotka i zabilježio dvije asistencije.

Nedavno je Tabaković u razgovoru za ugledni njemački "Kicker" rekao kako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali da konkretan korak moraju napraviti ljudi iz NS/FSBiH.

Sada je zanimljivu priču o Tabakoviću otkrio sportski direktor Herte Bendžamin Veber (Benjamin Weber). Njegov transfer u Hertu vrlo lako je mogao propasti i to zbog baterije na telefonu.

– Posljednjeg dana prijelaznog roka telefon mi nije radio na deset minuta. Loše sam se osjećao. 

Baterija se ispraznila baš u momentu kada smo dogovarali posljednje detalje oko transfera Tabakovića - ispričao je Veber za "Transfermarkt".

Kazao je da su u tom trenutku trebali odlučiti da li će Tabaković sutradan letjeti u Berlin ili ne.

- Trebalo je oko 20 minuta da se telefon ponovo uključi, a s druge strane, Haris i njegov agent su mislili da sam zaspao - dodao je Veber.

Haris Tabaković je u Hertu došao iz redova bečke Austrije za oko 500.000 eura, a s berlinskim timom je potpisao ugovor do 2026. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.