SJAJNI STRUČNJAK

Zrinjski je napravio čudo, ali Rendulić je vjerovao: Ovo je rekao za "Dnevni avaz" uoči utakmice

Svojim izmjenama je režirao preokret i nije podlegao pritisku, a bio je pod pritiskom nakon dva poraza u domaćem prvenstvu

Rendulić: Heroj u Mostaru. N. Šaljić

E. Ć.

22.9.2023

Fudbaleri Zrinjskog napravili su pravo čudo, podvig i senzaciju jer su nakon nestvarnog preokreta - s 0:3 na 4:3, slavili protiv favorizovanog AZ Alkmara.

Nakon lošeg prvog poluvremena u kojem su imali tri pogotka zaostatka, "Plemići" su u nastavku odigrali mnogo bolje. A "krivicu" snosi trener Krunoslav Rendulić.

Posegnuo je za izmjenom na startu, uveo je Zvonimira Kožulja koji je nagovijestio preokret sjajnim pogotkom sa 30-ak metara iz slobodnog udarca (Gol pogledajte OVDJE). Kožulj je kasnije pogodio za 4:3 i senzaciju o kojoj bruje cijeli region i Evropa.

Presretan i ponosan nakon podviga svojih igrača bio je uvijek skromni Krunoslav Rendulić.

- Kada ovako pobjedite onda ste heroj, a kad izgubite onda ste neznalica. Moram reći da su moji igrači istinski heroji. Uspjeli su ovako preokrenuti protiv lidera nizozemske lige, a ne protiv neke seoske ekipe. Znao sam da nećemo odustati.

Vratilo nam se sve nakon LASK-a kada su nas milimetri dijelili od prolaza dalje. Jasno i glasno treba reći da su igrači zaslužili ne jednu, nego torsturuku premiju za ovo večeras!

Uprava kluba je na potezu i očekujem da će zavući ruku u džep. Ovi momci su to zaslužili - rekao je Rendulić.

No, ako je iko vjerovao u uspjeh svoje ekipe, to je bio upravo Rendulić. A to je potvrdio izjavom za "Dnevni avaz" uoči utakmice.

- Ja sam takav trener i mišljenja sam da, ako nemate želju za pobjedama i da ne idete na nju, bez obzira na teškog i zahtjevnog protivnika, treba to jasno i glasno reći – kvalitetniji su od nas.

Zašto mi ne bismo sanjali pobjedu protiv jednog takvog renomiranog protivnika? Kada smo krenuli u evropsku priču, sanjali smo da ćemo se dokopati grupne faze, san se ostvario, ali ne vidim zašto se taj san ne bi produžio i nastavio dalje - rekao je Rendulić za "Dnevni avaz" uoči utakmice.

I "Plemići" su sanjali pobjedu protiv favorizovanog AZ Alkmara. A sinoć je san postao java. Nizozemci su pali u Mostaru nakon čudesnog preokreta, a Zrinjski je zaradio i ogromnu nagradu i ponovo napunio klupsku kasu.

Krunoslav Rendulić je junak u Mostaru. Svojim izmjenama je režirao preokret i nije podlegao pritisku. A bio je pod pritiskom, jer su kružile glasine o eventualnom otkazu nakon dva vezana poraza u domaćem prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.