NEVJEROVATAN LIK

Legendarni Zlatan Ibrahimović slavi rođendan: Ovo su njegove kultne izjave

Ne kupujem ženi poklone. Već ima Zlatana, odgovorio je na pitanje novinara o poklonu za svoju suprugu Helenu

Ibrahimović: Jedinstven u svijetu fudbala. AP

E. Ć.

3.10.2023

Legendarni fudbaler Zlatan Ibrahimović danas slavi svoj 42. rođendan.

Krajem prošle sezone se oprostio od fudbala zbog sve učestalijih povreda, iako je imao želju da nastavi. Oko 70.000 ljudi na San Siru mu je skandiralo dok je Zlatan u suzama otišao u igračku penziju.

Ukupno je odigrao 866 utakmica i postigao 511 golova, a tokom karijere je igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junajted i LA Galaksi.

Za Zlatanovu karijeru se veže mnogo golova, trofeja, pregršt spektakularnih poteza, ali i zanimljivih anegdota i izjava.

Kultne izjave

Ovo su neke od najzanimljivijih izjava:

- Nisam te namjerno povrijedio i ti to znaš. Optuži me još jednom za to i slomit ću ti obje noge. Tad će biti namjerno - rekao je Rafaelu van der Vartu (Vaart) koji ga je optužio da ga je namjerno povrijedio.

- Ono što Džon Kerju radi s loptom, ja mogu s narančom - odgovorio je na komentar Kerjua koji je rekao da su Zlatanovi trikovi bezveze.

- Nikad je nisam upoznao. Ali kad se upoznamo, izlazit ću s njom - odgovorio je na pitanje koja mu je najljepša žena na svijetu.

Kada je došao u Mančester junajted rekao je: "Neću biti kralj Mančestera, nego bog".

- Ne kupujem ženi poklone. Već ima Zlatana - odgovorio je na pitanje novinara o poklonu za svoju suprugu Helenu.

- Kad kupite mene, kupili ste Ferrari. Ako imate Ferrari, utočite premium gorivo, odete na autoput i stisnete gas. Pep Gvardiola me natočio dizelom i vodio u vožnju po seoskoj cesti. Trebao je za to kupiti Fiat - rekao je o odnosu s Gvardiolom.

- Došao sam, vidio i osvojio. Hvala navijačima LA Galaksija koji su učinili da se opet osjećam živo. Htjeli ste Zlatana i dobili ste ga. Nema na čemu. Sad se vratite gledanju bejzbola - oprostio se ovako Zlatan od Los Anđelesa i Sjedinjenih Američkih Država.

Inače, kako je postalo uobičajeno. Zlatan se za svoj rođendan počastio skupocjenim automobilom.

Objavio je fotografiju interijera najnovijeg limenog ljubimca uz poruku: "Sretan rođendan Zlatanu".

Inače, Zlatan je dao veliki intervju Pirsu Morganu (Piers), kod kojeg je i Kristijano Ronaldo (Cristiano) šokirao javnost koji je svojevremeno žestoko iskritikovao upravu i trenera Mančester junajteda.

Prvi susret s Gvardiolom

Cijeli intervju bit će objavljen u sljedećim danima, a zasad su na Twitteru dostupni samo neki detalji razgovora švedskog fudbalera i slavnog voditelja. 

Ispričao je anegdotu o prvom susretu s Pepom Gvardiolom u Barceloni.

- Moj prvi sastanak s Gvardiolom je izgledao tako da me upozorio: "Zapamti, igrači ovdje ne dolaze u Ferrarijima.' Znate što sam ja napravio? Dovezao sam svoj je**ni Ferrari" - prepričao je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.