BIVŠI NAPADAČ

Argentinskoj nogometnoj legendi prijeti 15 godina zatvora zbog silovanja supruge

Proslavio se po izjavi "Ako je kokain droga, ja sam ovisnik"

Kaniđia je navodno silovao suprugu 2018. godine. Twitter

H. J. I.

7.10.2023

Bivši argentinski napadač Klaudio Kaniđia (Claudio Caniggia), koji je u reprezentaciji činio fantastičan tandem s Diegom Maradonom, mogao bi u zatvor na 15 godina ako ga sud proglasi krivim za seksualni napad na bivšu suprugu Marianu Nanis (Nannis).

Prijetio joj da će je ubiti

Ona je 56-godišnjeg nogometaša optužila da ju je 2018. silovao u hotelu u Buenos Airesu u kojem su u to vrijeme oboje živjeli. Nanis i Kaniđia, koji zajedno imaju troje djece, službeno su se razveli 2019., godinu i pol dana nakon što su počeli odvojeno živjeti. 

Nanis tvrdi da ju je tadašnji muž silovao nakon što je odbila njegovo udvaranje, udario je i prijetio da će je ubiti ako ga prijavi policiji. Prema lokalnim medijima, tužilaštvo prilaže svjedočanstva osoblja hotela i fotografije Nanis s povredama.

Ne smije napustiti Argentinu

Kaniđia, koji od početka tvrdi da nije učinio ništa ilegalno, zbog slučaja od juna ne smije napustiti Argentinu, a žalbeni sud je odbio argumente njegovih advokata za odbacivanje optužnice.

Tijekom karijere Kaniđia je od 1985. do 2004. igrao u matičnom River Plateu, Veroni, Atalanti, Romi, Benfici, Boca Juniorsima, Dundeeju, Rangersima i Qatar SC-u, sakupio 50 nastupa za reprezentaciju uz 16 golova, ali obilježili su ga skandali izvan terena vezani za ovisnost, koju je najbolje oslikala čuvena izjava: "Ako je kokain droga, ja sam ovisnik."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.