NEĆE BITI JEDINI

Drakonska kazna za Juventusovog fudbalera zbog ilegalnog klađenja

Nikolo Fađioli priznao je krivicu za ilegalno klađenje, a sada je saznao i cijenu svojih nedjela

Fađioli: Suspendiran na sedam mjeseci. Twitter

N. H.

17.10.2023

Nikolo Fađioli (Nicolo Fagioli), fudbaler Juventusa, dobio je suspenziju na sedam mjeseci zbog klađenja na ilegalnim stranicama, prenosi Sky Sport. Ova odluka je bila odobrena od torinskog Tužilaštva.

Fađioli je prije nekoliko sedmica priznao da se kladio na utakmice UEFA-e i FIFA-e, te da je bio povezan s "pogrešnim ljudima", a sada je i saznao svoju kaznu. 

Njegov menadžer je u izjavi za italijanske medije kazao da je on ovisan o klađenju.

- Nikolo je ovisan o klađenju, a problem je bio tu dok mi nismo bili njegovi agenti. Uprkos tome, odlučili smo ga ne ostaviti na cjedilu. Pokušali smo mu pomoći na sve moguće načine i moram priznati da je njegovo ponašanje bilo za primjer od potpisa za našu agenciju - kazao je jedan od Fađiolijevih menadžera.

Italijanskim sportistima je zabranjeno kladiti se na utakmice UEFA-e i FIFA-e, a za kršenje pravila u vezi s klađenjem igračima prijeti kazna viša od 25 hiljada eura i do tri godine suspenzije. 

Može se reći da je Fađioli "dobro prošao" jer je prvi priznao krivicu. 

Inače, kazna očekuje i italijanske zvijezde u engleskoj ligi - Nikola Zaniola (Nicolo) i Sandra Tonalija, koji su također bili umiješani u ovaj skandal. 

Kako su prenosili italijanski mediji, oni su izgubili više od milion eura na ilegalnom klađenju, te su zbog toga bili primorani "plaćati dugove" prljavim poslovima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.