BURNO REAGOVAO NA IZMJENU

Džeko razgovarao s trenerom Fenera: Objasnio zbog čega je bio ljut

Nisam želio da pokažem nepoštovanje, istakao je Džeko u razgovoru s Kartalom

Kartal i Džeko: Riješili problem. Platforma X

E. Ć.

14.11.2023

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i Fenerbahčea Edin Džeko izvinio se treneru turskog velikana Ismailu Kartalu zbog burne reakcije na izmjenu protiv Adane Demirspor (0:0).

Kako piše ugledni list "Fanatik", Džeko je nezadovoljan izmjenom u 84. minuti negodovao prilikom izlaska s terena i nije se pozdravio s Kartalom, ali je svjestan svog postupka odlučio da se izvini treneru.

- Potez koji sam napravio dok sam izlazio nikada nije bio usmjeren na vas. Moj vlastiti učinak i nemogućnost da postignem gol doprinijeli su da budem nervozan i neraspoložen.

Nemogućnost da doprinesem timu, stvara pritisak na svakog igrača. To sam osjetio i u timovima za koje sam igrao ranije. Kada je moj nastup bio ovakav, imao sam takvu reakciju. Kao što sam rekao, nisam želio da pokažem nepoštovanje - rekao je Džeko treneru, prenosi "Fanatik".

Inače, odmah nakon utakmice Fenerbahče je objavio zajedničku fotografiju Džeke i Kartala, a isto je napravio i Edin koji je fotografiju podijelio na društvene mreže.

Fener je prvi u turskoj Super ligi sa 31 bodom nakon 12 odigranih utakmica, a isti broj bodova ima i Galatasaraj ali uz nešto lošiju gol razliku.

Što se Džeke tiče, on je u svim takmičenjima dao 12 golova uz sedam asistencija za Fener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.