NIJE MOGLO BOLJE

Zaboravite na Kamardu, ovo je pravi debi: Anćeloti ga poslao u igru, a on dao gol za 18 sekundi

Zamijenio je Žoržinja i odmah pogodio za pobjedu svojih "Rosonera"

Paloski: Odmah dao gol po ulasku u igru. Screenshot

E. Ć.

28.11.2023

Talentovani Frančesko Kamarda (Francesco Camarda) skrenuo je pažnju na sebe nakon što je debitirao za seniore Milana sa svega 15 godina i 260 dana i tako postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u Serije A.

No, zaboravite na Kamardu. Jedan debi za Milan u Serije A se još prepričava. Vraćamo se do 10. februara 2008. godine kada je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) na teren poslao Alberta Paloskija (Paloschi).

Paloski je zamijenio Seržinja (Serginho), a onda je tada 18-godišnjak za samo 18 sekundi od ulaska u igru dao gol i donio pobjedu "Rosonerima" protiv Siene (1:0).

Nakon gola su mu pritrčali legende Milana Paolo Maldini, Filipo Inzagi (Filippo Inzaghi), Andrea Pirlo..., dok je Anćeloti slavio pored klupe uz smijeh.

Ovo je bio Paloskijev debi u Serije A, a prethodno je imao sjajan debi i u italijanskom Kupu. 

Bilo je to 20. decembra 2007. godine, a Paloski je u porazu Milana protiv Katanije (1:2) dao gol. Tu utakmicu počeo je od prve minute.

Inače, Peloski je ubrzo nakon toga napustio Milan. Igrao je još za Parmu, Đenovu, Kijevo, Svonsi, Atalantu, SPAL, Kaljari, Sienu, a trenutno igra za Desenzano, tim koji se takmiči u 4. rangu italijanskog fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.