PRED DVOMEČ SA ŠVEDSKOM

Spasojević i Hasić saglasne: Pred BiH je veliki izazov, ali ovu ekipu krasi zajedništvo

Smatram da i mi imamo kvalitet da im se dostojno suprotstavimo, rekla je Spasojević

Sa treninga "Zmajica". N/FSBiH

E. Ć.

20.2.2024

Ženska fudbalska reprezentacija nastavila je s pripremama za utakmice baraža za UEFA A Ligu nacija protiv Švedske (23. i 28. februara).

"Zmajice" se pripremaju u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a igračica Dajana Spasojević ističe kako je ovo okupljanje dočekala u dobroj formi.

- Znamo kakav kvalitet ima Švedska. Iako nisu ispunili svoje ciljeve koje su imali u Ligi nacija, ipak su oni treći na svijetu i svjesni smo kakve nas teške utakmice čekaju. Bez obzira na to, smatram da i mi imamo kvalitet da im se dostojno suprotstavimo - rekla je Spasojević.

Na okupljanju je i 22-godišnja Selma Hasić, koja je presretna zbog dobijenog poziva. Ovo joj je drugo okupljanje u reprezentaciji.

- Nadolazeće utakmice dočekujem u dobroj formi, spremna sam da pružim maksimum i tako pomognem reprezentaciji da ostvari željeni rezultat. Sa nestrpljenjem očekujem da istrčim na teren u dresu sa nacionalnim grbom - istakla je ona.

Svjesna je kvalitete švedske reprezentacije.

- Što se tiče dvomeča protiv selekcije Švedske koji je pred nama, oni su veoma težak protivnik. Veliki izazov je pred nama, ali svakako da ćemo ove utakmice iskoristiti za sticanje iskustva za naredni period. 

Drago mi je što ćemo prvu utakmicu igrati na domaćem terenu i pozivam naše vjerne navijače da nas podrže - poručila je Hasić.

Selma Hasić. N/FSBiH

Podsjetimo, "Zmajice" će 23. februara u Zenici ugostiti Švedsku, a pet dana kasnije će gostovati u Štokholmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.