PRED FINALE KARABAO KUPA

Klop u problemu: Salah, Nunjez i Soboslaj propuštaju Čelzi?

Nije poznato da li će zvijezde "Redsa" biti u stanju nastupiti za prvo ovosezonsko finale Liverpula

Salah i Nunjez: Nisu sigurni za finale. AP

N. H.

23.2.2024

Liverpul u nedjelju očekuje utakmica finala "Karabao Kupa" protiv Čelzija, a pred susret trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp) nalazi se u velikom problemu. 

Situacija sa zdravstvenim stanjem Mohameda Salaha, Darvina Nunjeza (Darwin Nunez) i Dominika Soboslaja je neizvjesno i nije poznato da li će moći nastupiti u velikom finalu. Dvojica ofanzivaca propustili su utakmicu protiv Lutona zbog povreda, dok Mađar još uvijek nije zaigrao ovaj mjesec. 

Situacije je još ozbiljnija sa Diogom Žotom (Jota), Trentom Aleksander-Arnoldom (Alexander), Alisonom i Kurtisom Džonsom (Curtis Jones). Samo bi se engleski bek mogao vratiti prije reprezentativne pauze, a svi ostali će tek poslije pauze biti na raspolaganju Klopu.

To je potvrdio i Klopov pomoćnik, Pep Linders, na konferenciji za medije. 

- Svaki minut, svaki dan je važan. Imamo još dva dana da treniramo, pa ćemo vidjeti kako se osjećaju Soboslaj, Nunjez i Mo Salah. Bilo bi sjajno kada bi mogli igrati. Džons je iščašio zglob, Alison ima povredu mišića, Trent i Žota muku muče sa povredom koljena… Ne možemo precizirati kada će se vratiti na teren - rekao je Linders. 

Linders je zatim komentarisao Čelzijevu snagu, prije finala Karabao Kupa.

- Fernandez je taj koji je sve započeo. Mislim da je Poketino već pronašao početnu postavu, a Kol Palmer je jedno od otkrića sezone. Konor Galaher je pravi vođa. Ako im dopustimo da igraju između linija, bit će nam teško, zbog tehnike koju posjeduju. Imaju veliku brzinu. Finale uvijek počinjete sa poštovanjem prema protivničkim snagama i odbranom od njih svim raspoloživim sredstvima - dodao je Pep Linders.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.