DOBOJLIJE BRILJIRAJU

Sloga izbacila Posušje i postala prvi polufinalista Kupa BiH

Dobojlije su ovom pobjedom nastavili sezonu iz snova, pošto već briljiraju u Wwin ligi BiH

Sloga: Velika pobjeda. HŠK Posušje

N. H.

12.3.2024

Fudbaleri dobojske Sloge slavili su protiv Posušja rezultatom 2:0 u uzvratnom meču četvrtfinala Kupa BiH, te su tako ukupnim rezultatom 4:3 osigurali plasman u polufinale. 

Dobojlije su ovom pobjedom nastavili sezonu iz snova, pošto već briljiraju u Wwin ligi BiH. 

Susret odigran na stadionu "Luke" pružio je mnogo zanimljivih situacija, a pogotovo u prvom poluvremenu, kada su i viđeni svi golovi. 

Prvo je zaprijetilo Posušje, nakon što je Boban sjajno uposlio Rozića koji izlazi sam na golmana Šćekić, ali on odlično brani.

Kazna je stigla već u sljedećem napadu, kada je Varga doveo Slogu u vodstvo. On je iskosa, sa nekih dvadesetak metara šutirao vanjskim dijelom kopačke i fenomenalno pogodio mrežu Ilinčića. 

U 36. minuti došao je potpuni preokret u dvomeču, kada je nakon duge lopte Vidića, Marić pokušao da se gradi, ali ga je Redžić nasamario, oduzeo mu loptu i pogodio za veliku prednost. 

Ruku na srce, nakon tog gola nije baš da je sijevalo na obje strane, što je svakako odgovaralo Slogi. Mogu se istaći dva pokušaja - Mandića u 62. i Maglice u 82. minuti, a oba puta je prečka bila saveznik fudbalera Sloge.

Dobojska ekipa je prva koja je osigurala plasman u polufinale Kupa BiH, dok ćemo ostale učesnike saznati u narednim danima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.