PODEBLJAO STANJE RAČUNA

Otkriveno koliko godišnje zarađuje Davor Šuker: Povećao je bogatstvo za 5 miliona dolara

Davor Šuker nosio je titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti sve do dolaska Luke Modrića

Davor Šuker. Pixsell

D. R.

7.4.2024

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker već tri godine se ne pojavljuje u javnosti, a sada je otkriveno da Šuker živi na relaciji London - SAD, a pišu da češto voli posjetiti Las Vegas koji je poznat po kockarnicama i dobroj zabavi.

Davor Šuker nosio je titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti sve do dolaska Luke Modrića, ali zlatna kopačka iz 1998. godine zauvijek će ostati upamćen kao neko ko je postavio hrvatsku na svjetsku nogometnu scenu. 

Od 2012. do 2021. godine obnašao je funkciju predsjednika HNS-a, a nakon toga mu se u javnosti gubi svaki trag. Napokon je otkriveno gdje živi, ali i na koju svotu mu se procjenjuje bogatstvo. 

Poznati portal CA Knowledge bavi se procjenom bogatstva poznatih osoba objavio je koliko zapravo vrijedi Davor Šuker. Procijenili su da Šuker u svom novčaniku trenutno ima oko 15 miliona dolara.

Procjenjuju da mu na račun liježe oko milion eura godišnje, a 2019. godine vrijedio je 10 miliona dolara. Znaći da je Šuker u posljednjih pet godina podebljao stanje svog računa, ali nije poznato kojim se poslovima bavi. 

Šuker je karijeru počeo u rodnom Osijeku, a u karijeri je igrao za Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham te Munchen 1860.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.