PROMJENE NA SAN SIRU

Iznenađujuće vijesti iz Italije: Milan želi Španca umjesto Piolija

On navodno također forsira svoj dolazak u Milan, neće praviti problem oko ličnih uslova, te je sada preostalo da klub donese odluku

Lopetegi: Posljednji angažman imao u Vulvsima. Platforma X

E. Ć.

21.4.2024

Milan će se na kraju sezone razići s trenerom Stefanom Piolijem, a prema vijestima koje stižu iz Italije, mogao bi ga naslijediti Hulen Lopetegi (Julen Lopetegui).

Kako je javio dobro obaviješteni Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), Lopetegi je prvi kandidat za novog trenera "Rosonera".

On navodno također forsira svoj dolazak u Milan, neće praviti problem oko ličnih uslova, te je sada preostalo da klub donese odluku.

Lopetegi je radio u mlađim kategorijama Real Madrida i kasnije u nižim kategorijama reprezentacije Španije, bio je prvak Evrope sa U-19 i U-21 selekcijama, da bi potom na veliku scenu stupio na klupi Porta.

Potom je bio selektor Španije koju je, podsjetimo, iznenada napustio pred Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, kada ga je pozvao Florentino Perez da preuzme Real Madrid.

Nije se puno zadržao u Realu, a još je vodio Sevilju s kojom je osvojio Evropa ligu, a posljednji angažman imao je u Vulvsima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.