PRELIMINARNI SPISAK

Nagelsman odlučio: Njemačka ide na EURO bez dvije zvijezde Bajern Minhena

Sudbina Humelsa je ostala nepromijenjena pa će on sigurno propustiti ovo Evropsko prvenstvo, iako ove sezone igra sjajno za Borusiju Dortmund

Julian Nagelsman. Platforma X

Di. R.

16.5.2024

Spisak igrača koji će Nagelsman (Nagelsmann) povesti na Evropsko prvenstvo će uskoro biti kompletno objavljen, a za sada je objavljen preliminarni spisak.

Bajern gubi utjecaj

Recimo poznato je da će za selekciju Njemačke sigurno dobiti poziv Manuel Nojer (Neurer), Jošua Kimih (Joshua Kimmich), Liroj Sane (Leroy Sane) i Džamal Musiala (Jamal Musiala).

Ono što je jako zanimiljivo jeste da je mladi Aleksandar Pavlović također dobio poziv za selekciju Njemačke nakon što je odbio da igra za Srbiju.

Bajern će na ovom Evropskom prvenstvu imati pet fudbalera u reprezentaciji Njemačke ali i dva najveća iznenađenja, u vidu igrača koji nisu pozvani, dolaze upravo iz redova minhenskog diva.

Nema ni heroja Borusije

Naime, selektor Njemačke reprezentacije neće pozvati Leona Gorecku (Goretzka) i napadača Bajerna Serža Gnabrija (Serge Gnabry) koji su ranije bili standardni u nacionalnom timu Njemačke.

Podsjetimo, Gnabri se nedavno povrijedio u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida, ali nije poznato da li je zbog toga otpao sa spiska ili ga Nagelsman jednostavno ne želi u svojoj ekipi.

Sudbina Humelsa (Hummels) je ostala nepromijenjena pa će on sigurno propustiti ovo Evropsko prvenstvo, iako ove sezone igra sjajno za Borusiju Dortmund.

Njemačka se kao domaćin turnira nalazi u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. Oni će otvoriti turnir utakmicom protiv Škotske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.