LUDNICA U KATALONIJI

Ćavi u problemu: Izjava prije meča s Almerijom bi ga mogla koštati posla

Iako je prije dva mjeseca potvrdio da ostaje na klupi Barce, sada je mjesto na čelu "Katalonaca" pod upitnikom

Ćavi Hernandez. AP

R. K.

17.5.2024

Nastavlja se totalna ludnica, kada je u pitanju ostanak ili odlazak Ćavija Hernandeza (Xavi) sa klupe Barcelone.

Naime, Španski stručnjak je na udaru domaćih medija nakon konferencije koja je održana prije meča sa Almerijom.

Iako je prije dva mjeseca potvrdio da ostaje na klupi Barce, sada je mjesto na čelu "Katalonaca" pod upitnikom.

Barca nema novca kao Real

Ćavi je na toj konferenciji javno rekao kako Barca nema dovoljno novca kako se bi se takmičila sa Real Madridom, kada su u pitanju pojačanja.

 - Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: "Želim ovog igrača, i ovog, i još onog. Toga više nema, ali mi moramo pojačati ekipu ako ne želimo da sve ostane kao što je sad.

U suprotnom, bit će nam jako teško boriti se protiv Reala i u Europi. Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u ekipi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da su nam potrebni stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se iduće sezone nosimo s Realom - rekao je španski trener.

Domaći medij o Ćaviju

Španski "As" piše da su na ovo u upravi Barcelone poludjeli. Ne samo zato što je trener govorio ovako pesimistično o klubu, već zato šro je u kući predsjednika Barcelone govorio drugačije.

 - Ćavi je na sastanku u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije. Njegovo izlaganje bilo je puno vjere u tim i sredstva koja ima te je naglasio da je za poboljšanja potrebno tek par lako ostvarivih promjena. Ovakva radikalna promjena u njegovom nastupu, i to javno, izazvala je toliko ogorčenje da Laporta i Deko (Deco) nisu išli s ekipom jučer u Almeriju niti su bili na utakmici - napisao je As.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.