POPULARNI "MILIONERI"

Borusija divnom gestom pred finale Lige prvaka pokazala zašto je veliki klub

Klub je na ovaj način htio da iskaže zahvalnost svim članovima i uposlenicima za sve što svakodnevno rade da bi Borusija nizala uspjehe

Borusija Dortmund. PlatformaX

R. K.

22.5.2024

Borusija Dortmund će 1. juna na kultnom Vembliju igrati finale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi protiv rekordera po broju osvojenih titula Lige prvaka Real Madrida.

Čelnici njemačkog tima su još jednom pokazali da se radi o jednom od najvećih kluba u cijelom svijetu, te koliko brinu o svim ljudima koji su vezani za Borusiju.

Naime, Uprava je obavijestila sve članove kluba, njih 519, da će biti specijalni gosti na meču za titulu. Sve troškove snosit će Borusija, a na tribinama će biti svi od čistačice do menadžera.

Klub je na ovaj način htio da iskaže zahvalnost svim članovima i uposlenicima za sve što svakodnevno rade da bi Borusija nizala uspjehe poput ovog veličine finala Lige prvaka.

Pored članova i uposlenika, klub je odlučio povesti djecu iz svoje omladinske škole od 12 do 19 godina, kako bi bili dio velikog spektakla.

Podsjetimo, da je Borusija Dortmund prije 12 godina upravo na Vembliju igrala čuveno njemačko finale protiv Bajerna iz Minhena. Tada je bila poražena (1:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.